WERKEN & ONDERNEMEN

 Ondernemen in Ridderkerk betekent dat er alle ruimte is voor nieuwe initiatieven en creativiteit. De VVD wil dat alle inwoners laagdrempelig gebruik kunnen maken van uitgebreide detailhandel en horeca met fijne terrassen in een veilige en aantrekkelijke omgeving. Door volop ruimte te geven stimuleert de gemeente hardwerkende ondernemers het beste uit zichzelf te halen, en dit komt ten goede aan de inwoners. De gemeente biedt ondernemers kansen nog sterker te herstellen na Corona. Dit alles maakt Ridderkerk nog aantrekkelijker voor nieuwe inwoners, nieuwe bedrijven en bezoekers. 


            Zondagsopenstelling mogelijk maken. Ondernemers en winkeliers die dat willen, krijgen de                                   mogelijkheid om op zondag hun winkels te openen. 


Stimuleren van lokaal inkopen. De VVD Ridderkerk pleit ervoor dat de gemeente zoveel mogelijk lokaal inkoopt, en haar eigen inwoners, scholen en bedrijven stimuleert hetzelfde te doen (voorbeeld: kerstpresentjes lokaal inkopen). 

Geen uitbreiding van betaald parkeren. Huidige parkeertarieven worden op het huidige niveau gehandhaafd (uitgezonderd inflatie-correctie). Er komen niet meer betaald parkeerzones bij. 

Ruim baan voor initiatieven van inwoners en ondernemers. Via het platform Right To Challenge en/of via wijkoverleggen kunnen ondernemers en inwoners in Ridderkerk de gemeente uitdagen met frisse, nieuwe ideeën waarmee bepaalde vraagstukken goedkoper en efficiënter aangepakt kunnen worden. De gemeente luistert naar andere geluiden en is bereid eigen beleid te evalueren en aan te passen. 

Bruisend en levendig Ridderkerk. Ontspanning en bedrijvigheid gaan prima hand in hand. Wij pleiten voor een grote variatie aan leuke evenementen zoals Ridderpop, braderieën en de Roparun. De gemeente bevordert de samenwerking tussen wijkcentra, sportverenigingen, de bibliotheek, culturele organisaties en horeca. 

Minder administratieve rompslomp. Ondernemers weten zelf het beste hoe ze hun bedrijf moeten runnen. De gemeente moet daarbij helpen. Waar het kan, maken we vergunningsaanvragen goedkoper en makkelijker en verlengen we (aflopende) vergunningen eenvoudiger. We vervangen zoveel mogelijk vergunningen door algemene regels of een meldingsplicht.