VVD en CDA willen hoogwaardig OV tussen Ridderkerk en Rotterdam

Er moet een plan komen voor een goede OV-verbinding tussen Rotterdam en Ridderkerk. De VVD en het CDA willen dat de provincie daarop gaat aandringen bij de gemeente Ridderkerk en de metropoolregio Den Haag-Rotterdam.

“De gemeente Ridderkerk wil geen tram naar Rotterdam, terwijl goed en snel openbaar vervoer daar dringend noodzakelijk is”, zegt VVD-Statenlid Rense Weide: “Daarom moet er een plan komen dat aan de eisen van hoogwaardig openbaar vervoer voldoet. De provincie kan dan misschien een financiële bijdrage leveren om snelle uitvoering mogelijk te maken.”

Voor de VVD-Statenfractie blijft een railverbinding op dit moment de meest voor de hand liggende oplossing voor Ridderkerk.

Noodzakelijke OV-verbindingen

De VVD wil dat het college samen met de metropoolregio in kaart brengt waar er verder nog noodzakelijke OV-verbindingen ontbreken. Weide: “Om te beginnen in de regio Rotterdam-Dordrecht, maar ook in de rest van de provincie. Het aantal reizigers neemt alleen maar toe, dus het is tijd voor een actieplan.

Weide ziet de Hoekse lijn, de lightrail van Rotterdam naar Hoek van Holland, als voorbeeld: "Bij dat vertraagde project heeft de provincie gezegd: wij vinden het zo belangrijk dat deze verbinding er komt dat we de gemeente Rotterdam te hulp schieten met een eenmalige financiële bijdrage. De provincie laat daar dus zien werk te maken van goed openbaar vervoer. Zo moet het wat mij betreft vaker.”

De VVD statenfractie en de VVD Ridderkerk organiseren in het najaar een bijeenkomst over het Openbaar Vervoer voor alle VVD-fracties in de regio Dordrecht - Rotterdam.