WONEN



De vraag naar woningen in Ridderkerk blijft toenemen. Daarom moeten er nog meer geschikte woningen komen in Ridderkerk. Dat vraagt erom dat we zuinig, efficiënt en creatief gebruik maken van de ruimte die we hebben, en dan is nieuwbouw alleen niet genoeg. We kunnen wijken opnieuw inrichten, meer woningen stapelen en leegstaande kantoren en winkels ombouwen naar woningen. 


Een passend aanbod van woningen. De vraag naar soorten woningen is groot en breed. Het aanbod moet daarop aansluiten. Dus niet alleen dure twee-onder-één-kap woningen, maar ook beter betaalbare studio’s, appartementen en starters- en studentenwoningen. 

Een groter veiligheidsgevoel. De VVD Ridderkerk zet zich in voor prettig ingerichte wijken, die goed onderhouden worden en daarmee bijdragen aan een groter veiligheidsgevoel. Dus geen zwerfafval op straat, en wel een goede straatverlichting zodat iedereen veilig en zonder zorgen over straat kan gaan.  

Een goed onderhouden groene leefomgeving. Parken en andere openbare ruimten zijn belangrijk voor  de  kwaliteit  van  leven. Daarom zet de VVD Ridderkerk in op het behouden en goed onderhouden van onze natuur en leefomgeving. 

 

Minder leegstand en verloedering in de wijk. De VVD Ridderkerk wil meer aandacht voor initiatieven om langdurige leegstand en verloedering te voorkomen. Bijvoorbeeld Opzoomeren, pop-upwinkels, en het mengen van functies voor wonen, werken, detailhandel en horeca.  

Meer invloed op ontwikkelingslocaties. VVD wil meer invloed van de raad op ontwikkelingslocaties én in een vroeg stadium. Niet reactief op plannen van ontwikkelaars maar zelf tevoren heldere programmatische eisen en stedenbouwkundige randvoorwaarden formuleren met inspraak van betrokken bewoners.

Kiezen voor wonen. Als deeloplossing voor het woningtekort kunnen we kiezen voor woningbouw op plaatsen waar nu bijvoorbeeld de Huishoudschool en de St. Joriskerk zijn. Als we daar met respect voor de historische waarde geschikte woningen kunnen ontwikkelen die passen bij de omgeving, slaan we twee vliegen in een klap.